• Fire Suppression System

سیستم های اطفای حریق خاص

با پیشرفت تکنولوژی در قرن بیست و یکم سیستم های موثر دیگری نیز علاوه بر سیستم های رایج ابداع شده است که در برخی از موارد حفاظت حریق بسیار موثر هستند.   

تعدادی از این سیستم ها بشرح ذیل می باشند: 

سیستم واتر میست

این سیستم یکی از راهکارهای توسعه یافته در دهه اخیر می باشد که بعنوان جایگزینی برای سیستم های گازی و آبی است. از موفق ترین نمونه های کاربرد این سیستم استفاده در تونل های ماشین رو یا تونل های کابل زیرزمینی با دسترسی محدود در زمان آتش سوزی می باشد.

سیستم اتوماتیک پودرخشک

استفاده از پودر به عنوان عامل اطفا در سیستم های اتوماتیک بدلیل برجای گذاشتن پسماند پس از اطفای حریق چندان محبوب نمی باشد، ولی در برخی از موارد مانند استفاده در کشتی های حامل LNG و LPG و یا اسکله های نفتی بسیار موثر است.

سیستم دوعاملی پودر و فوم (Twin Agent)

در این سیستم، فوم مخلوط شده با آب و پودر خشک شیمیایی در مخازن جداگانه نگهداری می شوند و در صورت نیاز با فشار گاز ازت از مخزن خارج شده و از طریق یک نازل دوقلو بصورت دستی به سمت حریق پاشیده می شوند. موارد استفاده از این سیستم در حریق های با توسعه سریع و حجم شعله زیاد مانند هلی پد ها، چاله های شیرآلات مواد نفتی و ترانسفرماتورها می باشد.  

سیستم فوم هوای فشرده (CAFS)

این سیستم یکی از موثرترین وسایل مقابله با حریق در حریق های جنگلی است. امروزه با گسترش تکنولوژی از این سیستم برای حریق در انبارها نیز استفاده می شود. در این سیستم مخلوط مناسب آب و فوم با هوای فشرده مخلوط شده و به حریق پاشیده می شود. فوم هوادهی شده در این روش به دلیل کم حجم بودن، چسبندگی خوبی به سطوح عمودی داشته و با چسبندگی به سطح باعث کاهش دمای سطح درگیر در آتش و عدم اکسیژن رسانی به آن می شود. 

سیستم های گازی موضعی (DETECTAFIRE)

این سیستم راه حلی محلی برای پوشش خطرهای کوچک اما تاثیرگذار در عملکرد یک سیستم بزرگ می باشند که به جهت بزرگی کل سیستم، استفاده از سیستم های گازی مرکزی را غیر اقتصادی می نماید.

در این سیستم یک لوله حساس به حرارت در داخل تجهیز نصب می گردد که به محض برخورد حرارت سوراخ شده و باعث فعال شدن یک سیلندر حاوی گاز و تخلیه آن در محل مورد نظر می گردد. انواع گازهای  CO2 و هالوکربن در این سیستم قابل استفاده می باشند.

موارد کاربرد این سیستم ها در حفاظت موتور ماشین های معدنی، ماشین الات تولیدی، تابلوهای محلی برق و غیره می باشد.

سیستم اطفای حریق هود آشپزخانه (Kitchen Hood Fire Protection)

اطفای حریق روغن های خوراکی نیاز به نوع خاصی از خاموش کننده ها دارد لذا در این سیستم با استفاده از عامل Wet Chemical نسبت به اطفای حریق هود های آشپزخانه اقدام می گردد. ای سیستم مجهز به سنسورهای حرارت مخصوص است که در مواجهه با حرارت شعله نسبت به فعال سازی سیستم و تخلیه ماده اطفا از طریق نازل ها اقدام می کنند.